DE PAPPERSLÖSA – i medierna

boken De papperslösa”Till Mattssons övriga förtjänster skall räknas ett osentimentalt tilltal, en energisk prosa, gedigen research och känsla för att gestalta sin analys med mänskliga öden. Samt det goda omdömet att välja det mest angelägna och kontroversiella ämnet. Vad mer kan man begära av en journalist? Man kan låta bli att läsa denna bok, men då blir man svårt funktionshindrad i debatten om invandringen, arbetsmarknaden, flyktingpolitiken och äldrevården. Det är bara att välja.”
Maciej Zaremba, Dagens Nyheter

”Sakligt, initierat och tankeväckande.”
Magnus Eriksson, Svenska Dagbladet www.svd.se

”De papperslösa och de aningslösa” är effektiv och klarsynt journalistik. En inblick i en osynlig grupp människor, och i flera av tidens stora samhällsfrågor. Ett spjut slungat rakt i den svenska självbilden.”
Erik Hammar, Västerbottens folkblad och Hallands Nyheter www.folkbladet.nu

”Mattsson skriver lite om mycket och boken blir på så vis en lättillgänglig introduktion för de aningslösa mer än en djupare analys.”
Petter Lindgren, Aftonbladet www.aftonbladet.se

”Boken belyser en verklighet som få av oss till fullo ser eller förstår. Min uppfattning om den är att samtliga besökare här behöver läsa den, så gå till biblioteket eller din boklåda. Det är en måste läsa-bok!”
Jinges web och fotoblogg