LANDET UTANFÖR – i medierna

Landet utanför”Bra eller dåligt? ’Landet utanför’ ger inga färdiga svar. Men Mattsson är en bra journalist. Boken lämnar mig ingen ro.”
Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet www.svd.se

”Landet utanför präglas av ett slags varsam ilska över att hela regioner och dess människor marginaliseras utan att någon större debatt uppstår.(…) Jag hoppas att ”Landet utanför” startar en debatt om vilket slags samhälle vi vill ha. För om man överger någon bör man åtminstone ha samvete att diskutera det.”
Mattias Hermansson, Dagens Nyheter  www.dn.se

”En klarsynt bok om den svenska landsbygden”
Lisa Ahlqvist, Göteborgsposten 

”Den kan, om man så vill, ses som en uppföljare av hennes hyllade De papperslösa. (…) Det är skilda världar och en somalisk flykting delar naturligtvis inte en arbetslös sorselebos livsvillkor. Men (reaktionen) handlar om politiska vägval, om vilket slags land och vilken typ av värld vi bygger.”
Anders Sjögren, Västerbottens-kuriren 

”En eftertänksam och vemodig betraktelse över ett Sverige som tynar bort, men också en stillsam hyllning till alla motkrafter och all jävlaranamma.”
Mats Karlsson, Småbrukaren

”Vem borde läsa Landet utanför? Svenska banker på landsorten. De lånar glatt ut till nya bilar, som bara tappar värde, men nekar lån till moderniseringar som skulle fylla bygdens hyreshus igen eller göra omoderna kåkar till attraktiva åretruntbostäder. Ett slags finansiell motsvarighet till Bonniers nej till Pippi Långstrump. Journalister ska läsa Landet utanför, för att se hur rikt ett reportage kan bli i bokform.”
Sven Olov Karlsson, Expressen www.expressen.se

”Det är oerhört välskrivet, Absolut angeläget. Ändå är jag lite tveksam till bokformen. Jag hade gärna sett de intressanta texterna som reportage med bilder och en tilltalande layout.”
Stina Jofs, Vi-tidningen nr 10 2010

boken De papperslösa