”Lägg till rad” betyder spara

3 december, 2014

Visste ni att ”Lägg till rad” betyder spara?  Och att välja kommandot  ”inget” betyder att man själv stått för alla utlägg vid en resa och därför – om man är anställd – kan kräva sin arbetsgivare på pengar. Det berättar Jonas Söderström i boken ”Jävla skitsystem”.

För att inte tala om att man i det som heter Reseräkningsprogrammet också kan redovisa friskvårdsutlägg och middagar man haft i tjänsten på restaurangen tvärs över gatan.

Jag befinner mig förstås framför datorn i ett av de större affärssystemen som anställda förväntas rapportera sitt jobb i. Ann-Britt som jobbar med det hela dagarna klarar det galant. Vi som står där och ska lära oss vet att vi kommer att göra detta för sällan för att minnas hur man gör. Vi för anteckningar på papper

Lägg till rad = spara, skriver jag på min lapp. Det är ju så bra och tidsbesparande med it på jobbet! Tänk så många administratörstjänster man kan spara.

Läs Jonas Söderströms Jävla skitsystem så får du hela bilden.  I min senaste bok Välfärdsfabriken finns ett avsnitt om detta, som bygger på en intervju med honom. Och här är en länk till ett kåseri jag skrivit om detta. För det är både dråpligt, tragiskt obegripligt och väldigt starkt bidragande till stress!